В момента България се управлява по една екзотична формула, която в

...
В момента България се управлява по една екзотична формула, която в
Коментари Харесай

Даниел Митов: Няма смисъл от нови избори, трябва да променим Конституцията

В момента България се ръководи по една екзотична формула, която в един миг би трябвало да бъде модифицирана. Но това не значи, че има смисъл от нови избори, счита депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов.

Според него обаче поради тази " екзотика "   води до изместване на политическата легитимност в Народното събрание.

" Политическите водачите са в Народното събрание и не са министри. Затова всички гледат към Народното събрание и всичко минава през тази верига, която постанова непрекъснати съвещания. В развитите демокрации поставят водачите си начело - като министри и министър председатели, с цел да се придвижи тази легитимност и държавното управление да прави работа, а министрите да разчитат на парламентарните си групи ", съобщи той пред Нова телевизия.

Според него сега най-важното е да се одобряват измененията в Конституцията, като даже изрече тезата, че това ще стане до края на годината.

Митов разяснява и множеството търкания в " сглобката ", като във връзка заканите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще подаде оставка като водач, в случай че партията промени позицията си за дерогацията на съветския нефт, означи:

" Не вярвайте на всичко, което приказваме. "

Според Митов поръчката на Пеевски да става министър председател не е сериозна. ГЕРБерът обаче не пропусна съпоставяне с Движение за права и свободи и деликатна офанзива против другите сътрудници в ръководството - ПП-ДБ.

" В Движение за права и свободи са опитни хора, бързо схващат какъв е дневният ред на обществото. С " Продължаваме промяната - Демократична България " от време на време би трябвало да се беседва повече, да им се изясняват някои неща. Опитват се по-бързо да реагират на някои събития вярно, само че не постоянно се получава ", съобщи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР